torsdag 2. oktober 2008

Publisering av bilder

- En grei huskeregel er at man ikke legger ut noe på nettet som man ikke kunne vist frem på torget i hjembyen sin, er påstanden fra Barbor Hardersen , rådgiver i Medietilsynet.

Jeg tenker at det er veldig sant det han sier, og en god huskeregel. Fordi det man legger ut av bilder og informasjon på internett vil jo kunne bli sport opp eller sett av mennesker i sin egen hjemby. Og menneskene i hjembyen kjenner man eller hvem vet er, som regel, og da kan det fort oppstå pinlige eller mindre kjekke situasjoner for den/de det gjelder.

Legger foreldre ut bilder av barna sine kledd ut som engler eller Byggmester Bob klar for å gå på karneval i barnehagen, på facebook f.eks, så er jo bildene fortsatt private (det forutsetter at man stiller inn at bildene bare kan bli sett av de man ønsker). Man ønsker å vise frem sine søte og nydelige barn med kostymer, til venner og kjente. Bildene av barna dine er kanskje ikke bilder man ønsker å dele med tilfeldig forbipasserende på torget i hjembyen, det er ikke noe man "desperat" har et ønske om å gjør vanligvis. Men så kan det jo være at det er noen tilfeldig forbipasserende facebook-brukere som på ett eller annet vis får fatt i bildene...



Så det er litt betenkelig og må ta alt med en eller to klyper salt.








1 kommentar:

Leif Harboe sa...

Jeg tror det er lurt å finne en balanse her mellom hysteri og naivitet. Men noen er ganske naive når det gjelder nettpublisering, det er sikkert.